Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡ........


Μία πολύ νόστιμη, δροσερή και φρουτένια σαλάτα ότι πρέπει για το καλοκαιρινό μας δείπνο.
Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Διάφορες πρασινάδες (μαρούλι, σαλάτα, λόλα) ή έτοιμη ανάμεικτη σαλάτα
σπανάκι baby για σαλάτα
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1-2 νεκταρίνια κομμένα σε φέτες ή κύβους
τρίμματα φέτας

Για το dressing:

1 νεκταρίνι
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
λίγο μέλι
αλάτι

Οι ποσότητες των υλικών υπολογίζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Πλένουμε καλά τα σαλατικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπώλ, ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά.
Στο multi, χτυπάμε τα υλικά για το dressing.
Περιχύνουμε την σαλάτα με αυτό και ανακατεύουμε απαλά. Κρατάμε μία μικρή ποσότητα για να περιχύσουμε την σαλάτα μας την ώρα που θα σερβίρουμε.
Σε μία μεγάλη πιατέλα ή σε σαλατιέρα στρώνουμε την σαλάτα.
Τρίβουμε απο πάνω λίγη φέτα και περιχύνουμε με την σως που κρατήσαμε.
Καλή επιτυχία!!!!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ


Ένα κέικ πεντανόστιμο, γεμιστό με πραλίνα, για super σοκολατοαπόλαυση!!!!
Δοκιμάστε το!!!!

Για την παρασκευή του, χρειαζόμαστε:

185 γρ. βούτυρο
1/3 φλυτζανιού κακάο
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
2 φλυτζάνες αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
3/4 φλυτζανιού νερό

Για το γλάσσο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
6-7 κ.σ πραλίνα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Διαλύουμε το κακάο στο νερό και το προσθέτουμε και αυτό.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.

Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 40΄.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσσο.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. (Βάλτε τόσες κουταλιές πραλίνας, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε).
Οταν κρυώσει το κέικ , το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε το μισό γλάσσο. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσσο.
Γαρνίρουμε με τρούφα , ινδοκάρυδο κλπ.

Καλή επιτυχία!!!!!

Χρύσα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...