Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μην τρώτε μαργαρίνη! Καταστρέφει την υγεία!

Το αναδημοσιεύουμε με σχετική επιφύλαξη.

Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! 

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. 
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για... την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.

Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. 

Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. 

Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ -GR
katohika.gr
anti-ntp.blogspot.com 
το είδαμε στο Εις Υγείαν

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τα πιο βλαβερά πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε.

Λιωμένα σκαθάρια στα smoothies φράουλα των Starbucks, ροζ κόλλα από κρέας στα burgers και λοιπές αποκαλύψεις έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σκιάξει το καταναλωτικό κοινό. Οι παρακάτω είδησεις θα το αποτελειώσουν. 

Κυστείνη (L-Cysteine)  

Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν ...κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.

Πολτός από κορμός δέντρου (cellulose)

Μπαίνει σε φέτες κίτρινου τυριού, dressing σαλάτας και σοκολατούχο γάλα. Έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα φαγητά από το να απορροφήσουν υγρασία και να τα στερεοποιεί, στην θέση του λαδιού ή του αλευριού που κοστίζει παραπάνω.  

Σκόνη από κόκαλα αγελάδας (bone char) 

Χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο την σύγχρονη μέρα. Ιστορικά αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να κάνεις τους κύβους ζάχαρης να φαίνονται πιο λευκοί.  

Σέλακ (Shellac)  

Eκκρίσεις ενός είδους σκαθαριού που βρίσκεται μόνο στην Ταϊλάνδη, το οποίο χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε όλα τα είδη γυαλιστερών γλυκών ή οτιδήποτε άλλο έχει επικάλυψη σοκολάτας.  

Azodicarbonamide  

Παράγωγο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται σε πλαστικά, στρώματα για yoga, σόλες παπουτσιών και τα ψωμάκια των burgers στις αγαπημένες σου αλυσίδες.  

Διοξείδιο του τιτανίου (Titanium Dioxide)  

Ένα χημικό που προκύπτει από το τιτάνιο και το οποίο χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, καθώς επίσης και σε φαγητά όπως το γάλα με χαμηλά λιπαρά (σ.σ. το κάνει να φαίνεται λευκότερο). Επίσης μπορείς να το βρεις σε dressing σαλάτας και κρέμες για καφέ.  

Διοξείδιο της σιλικόνης (Silicon Dioxide)  

Συνήθως έχει την μορφή άμμου και θα το βρεις χωμένο σε διάφορα είδη fast food, όπως το τσίλι των Wendy's και το κρέας των Taco's Bell. Χρησιμοποιείται για να τα κάνει να μην σβολιάζουν.  

Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)  

Το βρίσκεις σε λιπάσματα και στα ψωμιά ορισμένων αλυσίδων fast food. Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι, στις ποσότητες που χρησιμοποιείται, είναι ασφαλές. Αλλά έτσι δεν έλεγαν και για τα τσιγάρα; 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ανάκληση ποσότητας άνω των 100.000 επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour.


Μετά από ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας) και ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, όπου και άλλες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων εμφάνισαν αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR». 

Συγκεκριμένα πρόκειται για: 

1) Επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 5204239 232088) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης 

2) Επιδόρπιο γιαουρτιού με ροδάκινο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 5204239 232057) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

3) Επιδόρπιο γιαουρτιού με λεμόνι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239232071) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

4) Επιδόρπιο γιαουρτιού με κεράσι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239232064) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

5) Επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλα, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 5204239 232040) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε σε δηλώσεις του : «Η προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών τροφίμων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στρατηγικό στόχο του ΕΦΕΤ, γεγονός που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από οποιαδήποτε επιχείρηση, πολυεθνική, εγχώρια, μικρή ή μεγάλη. 

Στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται με περισσότερη ένταση και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε διατροφική». 

http://www.webdaily.gr 
από το Cocktailnews  

ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από σχετική ενημέρωση σας πληροφορούμε οτι η Carrefour απέσυρε τα συγκεκριμένα τρόφιμα εγκαίρως... πριν την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.
Ως εκ τούτου η ενημέρωση είναι προς τους καταναλωτες που τυχόν αγόρασαν τα προϊόντα πριν αυτά βγούν από τα ράφια... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...