Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανακαλούνται προληπτικά Coca-Cola και Sprite.

Σε προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca - Cola Τρία Έψιλον, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αφού εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση, λόγω των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite» που εμφάνισαν αυτά τα ευρήματα παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, οι παρτίδες των οποίων δίνονται κάτωθι, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον».

Συγκεκριμένα, η ανάκληση / απόσυρση αφορά στα κάτωθι προϊόντα :

α)
Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με τις εξής ημερομηνίες λήξης και παραγωγής :

i) Ημερομηνία Λήξης: 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
ii) Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
iii) Ημερομηνία Λήξης: 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU

β) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU

γ) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με

i) Hμερομηνία Λήξης: 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
ii) Hμερομηνία Λήξης: 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Ακόμη, οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα μπορούν αν θέλουν, να τα επιστρέφουν προς αντικατάσταση στα σημεία πώλησης, από όπου τα έχουν αγοράσει. Επιπλέον, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών στο τηλέφωνο 8001-55800.


πηγή e-radio

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ομάδα εθελοντών της Πιερίας πωλούν πατάτες Νευροκοπίου μέσω διαδικτύου σπάζοντας τα κυκλώματα των κερδοσκόπων.

Tα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επειδή πιστεύουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της, πήρανε την πρωτοβουλία και παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από τον παραγωγό.

Η πρωτοβουλία μας «2,5 € το δεκάκιλο».

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας βρήκανε έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ζητήσανε από τον γεωργό, ο οποίος είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη. Συμφώνησαν να τους πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 Ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό. Τα δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες!

Έτσι, τα μέλη της ομάδας έχουν αναλάβει να βρούν καταναλωτές για τους 20 τόνους και για τον σκοπό αυτό κατασκευάσανε μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούν τα 1.000 μέλη, αλλά και όλοι οι δημότες της Κατερίνης να παραγγείλουν την ποσότητα που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των αγοραστών, ο γεωργός θα μεταφέρει τις πατάτες στην Κατερίνη. Τότε, θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση σε ένα δημόσιο χώρο π.χ. ένα μεγάλο πάρκινγκ, για να γίνει η παραλαβή και η πληρωμή των παραγγελιών. Σε κάθε νέα παραγγελία, μάλιστα, θα επιλέγετε διαφορετικός παραγωγός.

Γιατί αυτή η πρωτοβουλία;
Όλοι μας γνωρίζουμε, πως η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και η ενίσχυσή της με κάθε ευρώ είναι σημαντική. Οι επιλογές των καταναλωτών αποτελούν μία μεταβλητή, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, να ανακουφίσει και να σώσει δουλειές. Αλλάζοντας συνειδητά τις καταναλωτικές συνήθειες και επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα κατ ευθείαν από τον παραγωγό διασώζονται θέσεις εργασίας, ανακυκλώνεται το χρήμα μέσα στη χώρα, μειώνονται οι εισαγωγές, υπάρχει συμβολή στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων. Κυρίως όμως, αναδεικνύεται η αισχροκέρδεια και η αδικία που συντελείται σε βάρος των γεωργών, όπως επίσης, στέλνετε το μήνυμα ότι οι καταναλωτές, οι απλοί πολίτες, δεν μένουν άπραγοι και με σταυρωμένα τα χέρια. Η απάντηση των πολιτών στην κρίση είναι η αυτοοργάνωση!

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παροτρύνουν τον κόσμο να μην αγοράζει ξένα προϊόντα! Παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους και απαντάνε με το δικό τους τρόπο θεωρώντας πως μπορούν να τους αναγκάσουν να ρίξουν τις τιμές.

Καλούνε όλους τους καταναλωτές να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την πρωτοβουλία, να συμβάλουν στη διάδοσή της και να την οργανώσουν όλες οι πόλεις. Τα μέλη της ομάδας άλλωστε έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν για να κάνουν όλοι τα πρώτα βήματα στον τόπο τους. Ταυτόχρονα, αναζητούν και άλλους γεωργούς (info@otoposmou.gr) οι οποίοι θα μπορούσαν να πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους (π.χ. ρύζι, όσπρια), χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν μεσάζοντες.

πηγή emprosdrama

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ


Τσικνοπέμπτη σήμερα, ημέρα κρεατοφαγίας. Κανονικά το έθιμο επιτάσσει τσικνίσματα, δηλ. ψητά κρέατα σε κάρβουνα ώστε το σπίτι να μυρίσει τσίκνα. Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο στην πόλη να ανάψουμε κάρβουνα και έτσι επιλέγουμε να φτιάξουμε κάποιο άλλο φαγάκι για να ευχαριστηθούμε με τους αγαπημένους μας.
Μία τέτοια λύση είναι και το σημερινό πιάτο. Το γιαουρτλού με κιμά, είναι πεντανόστιμο, πανεύκολο, πολύ γρήγορο στην παρασκευή του και οικονομικό.
Την συνταγή αυτή την είχα δεί σε πρωινή εκπομπή πριν απο 2 χρόνια περίπου, απο την Αργυρώ και την προσάρμοσα στα δικά μας γούστα.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
1 κ΄1/2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
δυόσμο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλομομμένο
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο κύμινο
λίγο σουμάκ
1 πρέζα ζάχαρη

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τον κιμά με ελάχιστο λάδι και τον τσιγαρίζουμε ελαφρά, σπάζοντάς τον έτσι ώστε να μην μείνουν κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και να ψηθεί.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κύμινο, το σουμάκ και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, να δέσει η σάλτσα και να πιεί τα υγρά της.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο ρηχό ταψί του φούρνου, απλώνουμε κομμένες τις αραβικές πίτες. (Τις ανοίγουμε στην μέση και τις χοντροκόβουμε σε κομμάτια.)
Τις ψήνουμε στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. (όχι, όπως εγώ στην φωτό).

Όταν ετοιμαστούν όλα, τα βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο πυρέξ.
Στον πάτο βάζουμε τις ψημένες πίτες, ρίχνουμε απο πάνω τον κιμά απλωτά και καλύπτουμε με την σάλτσα.
Στο τέλος, καλύπτουμε την σάλτσα με το γιαούρτι, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι, δυόσμο ψιλοκομμένο και ελάχιστο λαδάκι.

Ψήνουμε το φαγητό μας, για 15΄περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα.

- Το φαγητό αυτό, μπορεί να σερβιριστεί και χωρίς να το ψήσουμε, αρκεί να το αφήσουμε για περίπου 30΄ να δέσει και να ποτίσουν οι πίτες με ζουμάκι απο την σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή Τσικνοπέμπτη!!!!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΥΡΙΟΥ GOUDA ΑΠΟ ΤΗΝ CARREFOUR


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών με προσκόμιση δείγματος, οι οποίες αφορούσαν τυρί Γκούντα Ολλανδίας, με την εμπορική ονομασία MINI CARREFOUR KIDS, με ημερομηνία ανάλωσης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των είκοσι (20) γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Ολλανδία (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης Ζ 0507) και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), σε ορισμένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε επιφανειακή ευρωτίαση.
Κατά τη διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών σε διαφορετικά σημεία διάθεσης, σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της καταγγελίας του ανωτέρω προϊόντος,διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτίασης και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών ανάλωσης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα με ημερομηνίες λήξης 2/3/2012 και 17/5/2012.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί
έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα
καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η δημιουργία μιας αγοράς που θα αποπνέει ασφάλεια και θα παρέχει ποιότητα είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε θέσει στον ΕΦΕΤ. Ένα στοίχημα που κερδίζουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με τη σκληρή και υπεύθυνη δουλειά του επιστημονικού μας προσωπικού, αλλά και με την ενεργό συμβολή των ίδιων των καταναλωτών των οποίων τη βοήθεια επιζητούμε και ενθαρρύνουμε με τη νέα γραμμή επικοινωνίας, που δημιουργήσαμε, το πενταψήφιο 11717. Μέσω αυτής της γραμμής οι καταγγελίες και τα ερωτήματα των συμπολιτών μας θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ελέγχονται άμεσα. Γιατί για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας δεν χωρούν καθυστερήσεις και αναβολές.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ


Συνέχεια ορεκτικών έχουμε σήμερα, με αφράτες και τυρένιες τηγανίτες, νόστιμες και ξελογιάστρες μιας και δεν μπορούμε να φάμε μόνο μία!!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200-230 γραμ. νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
25 γραμ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Για την γέμιση:

200 γρ. περίπου τυρί φέτα

Σε 200 γραμ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας.
Σ' ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη μαγιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και αφράτη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νεράκι χλιαρό ακόμη.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 20-30΄.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας (περίπου όσο ένα καρύδι γιατί φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο), το ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τις πίτες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

- Προτιμήστε την φρέσκια μαγιά, κάνει τις τηγανίτες πιο αφράτες!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!

Χρύσα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...