Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μην τρώτε μαργαρίνη! Καταστρέφει την υγεία!

Το αναδημοσιεύουμε με σχετική επιφύλαξη.

Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! 

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. 
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για... την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.

Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. 

Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. 

Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ -GR
katohika.gr
anti-ntp.blogspot.com 
το είδαμε στο Εις Υγείαν



Share

14 σχόλια:

cummulus είπε...

Ποτέ δέν χρησιμοποιοῦμε μαργαρίνη.

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Έτσι μπράβο! Πές τα να τ' ακούσουν, γιατί πολλοί τη χρησιμοποιούν, νομίζουν μάλιστα ότι είναι καλύτερη από το βούτυρο, γιατί δεν έχει (λένε) κορεσμένα λιπαρά που προκαλούν χοληστερίνη. Μέγα λάθος!

sitronella είπε...

Χωρίς να είμαι φυσικά υπέρμαχος της μαργαρίνης, να πω πως νομίζω ότι αυτό το άρθρο είναι μετάφραση αγγλικού κειμένου, το οποίο όμως αναφέρεται στο shortening και ΟΧΙ στη μαργαρίνη. Η μαργαρίνη αν την αφήσουμε εκτός ψυγείου φυσικά και χαλάει και μουχλιάζει. Το shortening (που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα απ' όσο ξέρω) είναι σα στόκος και δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.
Με κάθε επιφύλαξη και εγώ φυσικά...

sofi22ri είπε...

Δεν ξέρω βρε παιδιά.... Κι εγώ τη μαργαρίνη την θεωρούσα πάντα πιο υγιεινή σε σχέση με το ζωικό βούτυρο!!! Αν ισχύουν όλα αυτά δεν υπάρχει σωτηρία! Όλα σκάρτα πια???

mm_skg είπε...

Η μαργαρινη εφευρεθηκε απο εναν Γαλλο χημικο, μετα απο εναν διαγωνισμο που εγινε για το ναυτικο το 1869, ψαχνοντας για μια λιπαρη ουσια που να ειναι φτηνη και να μην ταγγιαζει. Οντως ειναι μια βλαβερη ουσια, γεματη trans λιπαρα που ειναι ιδιαιτερα επιβλαβη.
Γενικος κανονας : χρησιμοποιειτε οσο το δυνατον λιγοτερο επεξεργασμενα τροφιμα και μην παρασυρεστε απο τις διαφημισεις...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πολυ σωστα τα εγραψες!!Μακρια απο μαργαρινη.Eιχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα.

Orestis είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί πέφτετε στην παγίδα της αναδημοσίευσης άρθρων τα οποία μπορούν άνετα να διαψευσθούν με μία επίσκεψη στο Super Market και ανάγνωση μιας ετικέτας προϊόντος. Παραθέτω τις απαντήσεις 2 εταιρειών, αλλά μπορείτε να κάνετε και τον έλεγχο που αναφέρω παραπάνω:

http://www.vitam.gr/Home/AboutNutrition/FactsaboutMargarine/tabid/875/Default.aspx?gclid=CPvO9va1vLMCFUm-zAodW1QAIw

http://www.unilever.gr/brands/nutrition/spreadsnews/

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Ορεστη ενδιαφερουσα η τοποθετηση σου μονο που πασχει σε ένα πραγμα...
Ειναι δημοσιευσεις του Vitam και της Unilever!!!!

Και φυσικα εδω μπαινουν και τα ιδιωτικα συμφεροντα...

Αυτο που ενδιαφερει ειναι η αποψη των πραγματικων ειδικων κι οχι των "ειδικων" που επικαλουνται οι εταιρειες...

Εξαλλου οπως ειδες επειδη κι εγω δεν ειχα την ευχερεια να βρω την αποψη ειδικου δημοσιευω με επιφυλαξη την συγκεκριμενη αναλυση και το τονιζω......

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου.

Orestis είπε...

Θάνο μου, ναι μεν δημοσιεύσεις των εταιρειών, αλλά με μία διαφορά: Μπορεί να επιβεβαιωθεί από τις (υποχρεωτικές) ετικέτες της συσκευασίας (οπότε και επιλέγουμε την καλύτερη βάσει χαρακτηριστικών). Εκτός αν θέτουμε υπό αμφισβήτηση και τις ετικέτες, άρα και το ελεγκτικό πλαίσιο γενικότερα (όπου εκεί θα πρέπει όμως να αμφισβητήσουμε και τις ετικέτες της "άλλης" πλευράς, ήτοι βούτυρο).

Προσωπικά, πάντως, όπου με παίρνει, προτιμώ το ελαιόλαδό μου, αλλά "παίζω" περισσότερο με μαργαρίνη παρά με βούτυρο, λόγω trans λιπαρών

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα στα όσα λέει ο φίλος Ορέστης με σημαντικότερη υποσημείωση να βλέπουμε πάντα τις ετικέτες για το τι περιέχει κάθε τι που καταναλώνουμε. Απο την άλλη πλευρά κάποια επίσημη επιστημονική έρευνα υπάρχει για όλα αυτα τα δήθεν "κακά" της Μαργαρίνης; Εννοώ φυσικά για τη σύγχρονη φυτική μαργαρίνη και όχι ποιός, απο πού και πώς ξεκίνησε. Συγχέετε,προφανώς, τη μαργαρίνη με το shortening,αν και πάλι δεν ισχύουν όλα αυτά για το συγκεκριμένο, και προκαλείτε σύγχηση στον κόσμο που δε ξέρει να χρησιμοποιεί ορθά το διαδίκτυο που βρίθει παραπληροφόρησης. Ειδικά στο τέλος με το παρα μόριο = πλαστικό, όντας χημικός και γνωρίζωντας περι τροφίμων, γέλασα με τη καρδιά μου! Προς τιμή του αρθογράφου στο εν λόγω κείμενο που αναφέρει "με κάθε επιφύλαξη", διότι πολλοί το αναδημοσιεύουν λές και είναι ειδικοί και έχουν κάνει μελέτη και είναι 100% σίγουροι. Με κάθε εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

...και μερικά χρήσιμα link: http://www.snopes.com/food/warnings/butter.asp

http://www.health.com/health/gallery/0,,20509217,00.html

http://www.truthorfiction.com/rumors/b/butter-margarine.htm#.UQev6GfFzTs

(όσοι δε γνωρίζουμ καλά Αγγλικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν google translate -μετάφραση απο τη google-)

Ανώνυμος είπε...

...και ένα στα Ελληνικά:
http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/bouturo-vs-margarini-poio-einai-pio-ugieino?id=1936573

Ανώνυμος είπε...

υπερβολές
εδώ τα εξηγεί μια χαρά
http://antichainletter.wordpress.com/2013/02/20/vitam/

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Υπερβολες ξε-υπερβολες φιλε/η ανωνυμε το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο κι ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει με δικη του ευθυνη...
Παντως μην ξεχνας οτι:
Πρωτον η Wikipedia φτιαχνεται απο αναγνωστες κι οχι ειδικους συνεργατες...

Δευτερον οι εταιρειες που παρασκευαζουν μαργαρινες εχουν τεραστια συμφεροντα να μην ακουγονται αρνητικα σχολια για το προιον τους... κι ως εκ τουτου προφανεστατα θα εχουν βαλει λυτους και δεμενους να προσβαλλουν καθε αρνητικο δημοσίευμα οπουδηποτε στο διαδικτυο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...