Λόγω της εορτής του Θανούλη μου, σας κερνάω ένα απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, το τιραμισού, έτσι για να σας ανεβάσω!!! (απο το όνομά του που σημαίνει: ανέβασέ με).
Είναι όπως προείπα πανεύκολο και μας αρέσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο, μιας και δεν περιέχει ωμά αυγά.
Δοκιμάστε το κι εσείς!!!!
Τα υλικά του είναι:
1 πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 400 γραμ.)
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 καπάκια baileys
Για το σιρόπι:1 κούπα γάλα χλιαρό
1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
2 καπάκια baileys
κακάο για το πασπάλισμα
Για να φτιάξουμε την κρέμα του τιραμισού, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Όταν σφίξει, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το baileys και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ενωθούν τα υλικά μας.
Για το σιρόπι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα πυρέξ ή σε ένα τετράγωνο ταψάκι (28Χ28), στρώνουμε μία στρώση απο μπισκότα, τα οποία έχουμε βουτήξει για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Δεν τ' αφήνουμε για πολύ ώρα γιατί διαλύονται.
Τα καλύπτουμε με την μισή κρέμα, απλώνοντας καλά να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, για ακόμη μία φορά. Ξανά μπισκότα περασμένα απο το σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο και μετά το τσακίζουμε.........
Καλή επιτυχία!!!!!