Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΔΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ


Σήμερα είναι η γιορτή των ερωτευμένων.... Τι πιο όμορφο απο το να πιούμε ένα καφεδάκι με τον αγαπημένο μας και να το συνοδεύσουμε με ένα ωραίο κεκάκι, φτιαγμένο με αγάπη απο τα χεράκια μας!!! Το συγκεκριμένο είναι με χυμό ροδιού, ότι πρέπει για την ημέρα αυτή, μιας και έχουμε πει ότι συμβολίζει την γονιμότητα....
Δοκιμάστε το κι εσείς!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι up
3 αυγά
1 κούπα μαργαρίνη
2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού ή ανάμεικτο με πορτοκάλι

Για το γλάσσο:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές σούπας χλιαρό χυμό ροδιού
1 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλαιο

Η διαδικασία είναι γνωστή. Στο κάδο του μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες με το ξύσμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ανακατεύουμε το συμπυκνωμένο γάλα με τους χυμούς.
Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ αλεύρι και γάλα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι σε σχήμα καρδιάς, ή σε μια φόρμα για κέικ, καλύπτουμε τον πάτο με λαδωμένο χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Για το γλάσσο: Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το χυμό ροδιού και το λάδι, καλά να λιώσει η ζάχαρη. Τον χυμό ροδιού, καλό είναι να τον προσθέτουμε λίγο λίγο, μέχρι να αποκτήσει το γλάσσο μας την ρευστότητα που επιθυμούμε.
Καλύπτουμε το κρύο κέικ πριν παγώσει εντελώς και σφίξει.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και κατόπιν κόβουμε το κέικ σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!




Share

12 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Τα φλυτζάνια αγκαλιασμένα πάντα και η γλυκιά γεύση, στην καρδιά σου...

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Καλή Σαρακοστή!!!
Φιλιά

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάντα να είστε αγαπημένοι!
Το καρδουλο-κεκάκι είναι σκέτη γλύκα!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

εγώ θα ξεκινήσω με το γλάσο, τέλειο το χρωματάκι, πάντα αγαπημένοι, καλή Σαρακοστή

Τoula M. είπε...

Χρόνια πολλά για την ημέρα, παντα μαζί όσοι αγαπιουνται. Το κέικ φαινεται πραγματικό στολίδι..
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση για τις ζεβρούλες, θα ξαναπροσπαθήσω γιατι άρεσαν πολύ και στα παιδιά. Φοβάμαι ότι τις άφησα πολύ στο ψυγείο γιατί ειχα μάθημα, σχεδόν 6 ώρες και μήπως η ζύμη έσφιξε υπερβολικά και δεν μου κρατουσε την άχνη καθόλου.. μια ακόμα δοκιμή θα μας πεισει...
Καλή Σαρακοστή σε όλους.

The Dark Chef είπε...

Έυη, εύχομαι η δική σου ρόδινη καρδιά να είναι πάντα γεμάτη αγάπη και όση αγάπη δίνει, άλλη τόση να παίρνει!
Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή!

ellxrys είπε...

Πολύ ωραίο το κεκάκι, ότι πρέπει για την ημέρα.
Εύη μου σου εύχομαι να γιορτάζεις κάθε μέρα !!!

mia maria είπε...

Να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι! Το κεκάκι τέλειο, το γλάσο όλα τα λεφτά!

Pansofix είπε...

αυτο το κεκακι με μια κουπα ζεστο καφε λεγεται απολαυση!!!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Για σου Εύη καλή Σαρακοστή! Αν και δεν επικαλούμαι την εορτή του έρωτα,το κεκάκι είναι το κάτι το άλλο !



Να είσαι πάντα καλά !!!!


ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

Δημιουργία είπε...

Παντα μαζι,χαρουμενοι και ευτυχισμενοι:)

Thalassenia είπε...

Προλαβαίνω να ευχηθώ, αλλά τι λέω.
Αφού η γιορτή συνεχίζεται...

Φιλιά θαλασσένια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...