Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ


Αλλιώτικος λευκός αφράτος χαλβάς σιμιγδαλιού με ινδοκάρυδο.

Υλικά:

* 1 κούπα σπορέλαιο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο- 1/2 κούπα βούτυρο.
* 1 2/3 κούπας χοντρό σιμιγδάλι.
* 3 κούπες γάλα.
* 1 κούπα νερό.
* 2 κούπες ζάχαρη.
* 4 βανίλιες.
* 1 κούπα ινδοκάρυδο και λίγο έξτρα για πασπάλισμα.
* 1/2 κούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο φιλέ.
* Προαιρετικά 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες να βράσουν.
2. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι-βούτυρο, το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να μην σκουρίνει όμως, περίπου 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το καυτό σιρόπι γάλακτος στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή πιτσιλάει) σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
4. Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας. Φορμάρουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.

Γίνεται τέλειος με βούτυρο γάλακτος: 1/2 βούτυρο 1/2 λάδι. Φτιάχνεται και με ελαιόλαδο. Επίσης γίνεται και με σοκολάτα αν προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ζεστός πριν τον φορμάρουμε. Στη φώτο τον έχω κάνει μισό μισό.
Καλή επιτυχία!!!!

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της φίλης μου της Elen. Την ευχαριστώ πολύ.



Share

2 σχόλια:

cummulus είπε...

Εύη,
βλέπουμε τις συνταγές με την γυναίκα μου και θα κάνει αυτήν την συνταγή.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Γυναίκα του Κώστα,να τον φτιάξεις το χαλβά αυτό είναι πολύ νόστιμος. Εγώ τον έφτιαξα σκέτο χωρίς σοκολάτα, αλλά την επόμενη φορά θα τον κάνω όπως στη φωτο. Περιμένω σχόλιά σου!!! Καλή επιτυχία!!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...